GYAKORI KÉRDÉSEK

Mennyi egy sminktetoválás élettartama?

Mint ahogy semmi sem örök, a sminktetoválás sem.

Az emberi bőr, amíg csak élünk kopik. Az alsóbb sejtsorok mindig tolódnak felfelé, a bőr felszíne pedig folyamatosan kopik.Ezért halványulnak a sminktetoválások.

 A sminktetoválások nem kerülnek olyan mélyre mint egy rendes tetoválás,így ha nincs frissítve,idővel teljesen eltűnik.(A testtetoválók általi "végleges"tetoválások is fakulnak,elszíneződnek,viszont el nem tűnnek a bőrből.) Végleges tetoválás azért nem lenne jó a sminktetoválás helyett, mert sajnos az arcunk sem marad a helyén! Az életkorunk előrehaladtával és a gravitáció miatt megereszkedik a bőrünk, minden lejjebb csúszik,beleértve a tetoválást is. Ezért pont jó, hogy az elhalványult sminktetoválásokat időnként lehet egy kicsit az arc aktuális állapotához korrigálni. 

A sminktetoválások élettartama függ a bőrtípustól, életkortól, a vendég szokásaitól,környezeti hatásoktól (pl. UV sugárzás), a bevitt pigment minőségétől, mennyiségétől, színétől (sötét, vagy világos). 

A szálazott szemöldök tetoválást kell a legsűrűbben frissíttetni,hisz itt kevés pigmentet szabad bevinni a realisztikus hatás elérése érdekében,ezért ez kopik leghamarabb. 

Az ajak- és szemhéjtetoválásokat ritkábban kell frissíttetni, mivel sokkal több festék kerül a bőrbe és ezeknek a pigmenteknek általában erősebb a színük. Akiknek gyorsabban kopik a bőre: A zsíros és vízhiányos bőrtípusúak bőre (szeborrea),a fiatal korosztály bőre gyorsabban cserélődik, mint az érettebb korosztályé, illetve az UV sugárzásnak gyakrabban kitett bőr (napozás, szoli) szintén gyorsabban kopik.

 Az átlag alapján a szemöldöktetoválásokat 1-1,5éven belül, szemhéj és ajaktetoválásokat 1,5-3 évente szükséges frissíttetni, ahhoz, hogy folyamatosan szép legyen.


Fáj-e a sminktetoválás?


Sokan félnek a fájdalomtól,de meg kell hogy nyugtassak mindenkit,a fájdalomérzet minimális,ugyanis nagyon jó a bőrfelület érzéstelenítő.Az első átütés az,ami kellemetlenebb lehet,mert ekkor lépjük át a barrier réteget,és nyitjuk meg a bőrt,valamint az érzéstelenítő is ezután tud bejutni a mélyebb rétegekbe.

Mindenkinek más a fájdalomküszöbe,de inkább mondható maximum kellemetlennek mint fájdalmasnak.

Ha lehet akkor NE menstruáció első napjaira,vagy az előtte levő 2 napra időzítsd a tetoválást,hisz ekkor mindenki érzékenyebb,illetve a hormonháztartás is megváltozik,emiatt előrfordulhat hogy a pigmentek nem maradnak meg teljesen a bőrben.

Az időpont előtt pihend ki magad,hogy fájdalomküszöböd a lehető legmagasabb legyen. Egyél és igyál előtte.Le kell-e borotválni a szemöldök szőrzetet tetoválás előtt?

NEM,TILOS! Sőt minél dúsabb a szemöldök, annál természetesebb lesz a hatás.

Hogyan kell ápolnom a sminktetoválásomat?

1 hétig napi 3-4x kell kenegetni szép vékonyan az általam adott utóápoló krémmel mindegyik érintett területet. A vardarabokat TILOS kapargatni, ezek maguktól le fognak potyogni.

A szemhéj és szájtetoválásokat száraz hideggel hűtheted,ez igencsak jól tud esni. Száraz hideg borogatásra megfelelő a "jégzselé",a lényeg hogy konkrét jéggel és vízzel ne érintkezzen hisz feláztatni nem szabad.

1,5-2 hétig uszodába,strandra,szoláriumba,napra tilos menni!

Mi az a korrekció?


A korrekciót, vagy utómunkát a saját munkám után végzem el,ha szükséges.
Minden általam készített sminktetováláshoz tartozik egy ingyenes korrekció. Ilyenkor nézem meg, hogyan épült be a bőrbe a pigment, illetve az esetleges hiányosságokat pótoljuk.

Mivel a pigmentek teljes beépüléséhez legalább 4-5 hétre van szükség, a korrekciót tetoválás után 6-8 héttel végzem. 3 hónapon belül viszont mindenképpen el kell készíteni, hogy még ugyanabba a bőrrétegbe kerüljenek a pigmentek,mint elsőre.

Ezt az egyszeri korrekciós időpontot 3 hónapon belül mindenki számára biztosítom. 
Amennyiben a vendég lemondja a korrekciós időpontját, vagy nem jön el szó nélkül-vagyis önhibámon kívül nem készül el a korrekciója, úgy már nem tudok garanciát vállalni arra, hogy biztosítani tudom 3 hónapon belül még az újabb korrekciós időpontot, valamint ebből adódóan a tetoválás élettartamáért sem tudok garanciát vállalni így.

Fontos hogy 2 alkalom szükséges ahhoz hogy a sminktetoválás teljesen elkészüljön.


A korrekció nem egyezik meg a rontott sminktetoválás javítással.  Más a helyzet a rontott sminktetoválás javításnál. Sajnos ilyennel rengeteget találkozom és ekkor más munkáját kérik a vendégek hogy javítsam ki. Ilyenkor vagy új forma és színtervezéssel tudom új tetoválásként vállani,mint a legtöbb sminktetováló,vagy ha lehetetlen javítani és lefedni akkor a lézeres tetoválás eltávolítást szoktam javasolni.


Tetoválás után közvetlenül tudok-e dolgozni,emberek közé menni?

Szemöldök tetoválás esetén határozottan igen,szemhéj illetve szájtetoválás esetén az esetleges duzzanat tovább fennállhat.

A vendégek érzékenysége változó. Van, hogy valaki duzzanat nélkül távozik ajak és szemhéjtetoválásról is,azonban előfordul hogy ezen a két területen a duzzanat 2-3 napig is fennáll. 

A szemöldök tetoválásnál minimális bőrpír keletkezhet, ez 1-2 órán belül már nem is látszik.

Tipp: Ha úgy tapasztaltad, vagy úgy gondolod hogy hajlamos vagy ödémára, vagy hiperérzékeny a bőröd, érdemes a szemhéj és az ajaktetoválást pénteki napra,vagy szabadság előttre időzítened.Milyen színt válasszak a sminktetoválásomhoz?

A szín megválasztása mindig a szakember feladata. Nyilván a vendég elképzelése az irányadó, és a pigmentet is közösen választjuk ki, ám sokmindent figyelembe kell venni a szín választásakor(pl,bőrtónus,hajszín,szem szín,bőrtípus),hogy a gyógyult állapota is tökéletesen harmonizáljon az arcoddal, személyiségeddel.


Ha herpeszre hajlamos vagyok,nem is lehet ajak tetoválásom?

De,lehet! Ilyenkor a tetoválás elkészítése előtt 2 héttel meg kell kezdeni a herpesz kialakulását gátló gyógyszer szedését,folytatni kell azt a tetoválás napján és még utána 1 hétig!


Mennyi ideig tart a tetoválásom elkészítése?

Pontosan nem lehet meghatározni,hisz sokminden befolyásolja.(pl.mennyi ideig tart a tervezés,hogy veszi a bőr a pigmenteket,stb.) Körülbelül mindegyik terület 1-3 órát vesz igénybe.


Lehet-e tetováltatni nyáron?

Igen,lehet, ha betartasz pár alabszabályt. Sminktetoválás után kerülnöd kell a direkt napozást 1,5-2 hétig,óvni kell a sós víztől,felázástól.Tehát ne nyaralás vagy wellnesselés előttre tervezd. 

Sminktetoválás előtt is kerülni kell a direkt napozást 1 hétig,mert ha leégsz,bőröd elveszítheti nedvességtartalmát ami által vérzékenyebb lesz.Ez azért probléma mert így a pigmentek nehezebben épülnek be,illetve fájdalmasabbnak is fogod érezni a beavatkozást.


Van-e mellékhatása a sminktetoválásnak?

Ettől nem kell tartani. A pigmentek gammasterilizáltak így nincs káros hatásuk a szervezetre.

             Szabad-e várandóság alatt sminktetováltatni?

Ez a kérdés nagyon megosztó.

Sminktetoválás során a legfelsőbb bőrrétegekben dolgozunk,így betetovált anyag nem juthat a véráramba. Mégis azt szoktam tanácsolni hogy a biztonság kedvéért az első és az utolsó trimeszterben mellőzzük a sminktetoválást.

Szoptatás ideje alatt is ezt tanácsolom,hogy inkább várjuk meg a szoptatás végét. Tanácsosabb elkészíteni akkor a sminktetoválást amikor a hormonok a helyükre rázódtak,és a menstruáció is beállt már teljesen.

Hozhatok-e kísérőt magammal?! 

Ha elkerülhetetlen akkor persze, és kísérőd nyugodtan megvárhat az erre kialakított várakozó helyiségben. 

Fontos, hogy a sminktetoválás helyiségében nem tartózkodhat rajtunk kívül senki, így oda be nem jöhet!