A sminktetoválásról

A sminktetoválás korunk divatja, ami nem véletlen, hisz ebben a rohanó világban egyre kevesebb idő jut magunkra (így a sminkelésre is). 

Nagyon sokan ha meghallják a sminktetoválás szót, kékes-zöldes "börtöntetoválásra" hasonlító szemöldökökre, "kakaós" szájkontúrokra gondolnak. Manapság inkább a természetes hatást keltő sminktetoválások vannak divatban,ha lehet így mondani. A mai sminktetováló gépek már különböznek a régi,hagyományos tetováló gépektől, hiszen ezek pigmentjei a bőr 3 rétege közül,a legfelső hámréteg legalsó sejtsoráig,a bazális rétegig terjedhetnek,ellenben a régi tetováló gépek akár az irháig,vagy a bőraljáig. Pont ezért van,hogy a sminktetoválások élettartama 3-5 év,míg a tetoválások élethosszig tartanak,és heg vagy nyom nélkül nem lehet eltávolítani őket.

Sokszor felmerül a kérdés hogy miért "csak" 3-5 évig tart? Azért mert az idő múlásával bőrünk megereszkedik,megjelennek a ráncok,melyek nem kímélnék a tetovált vonalakat sem.Például egy 20 éves korban tetovált cicás szemhéjkontúr 30 év múlva valószínűleg 1-2 cm-rel lejjebb kerülne,ami elég furcsa hatást keltene.

Előnyei közé sorolható még, hogy szebbé teszi az arcot, kihangsúlyozza a kontúrokat. Nemcsak a szépséget tudjuk kiemelni vele,de az esetleges hibákat is orvosolni tudjuk.Fontos, hogy együtt válasszuk ki a megfelelő színt és formát, ami valóban illeszkedik az egyéniségedhez, arctónusodhoz. Nagy szerepet kap az is, hogy hideg vagy meleg színárnyalat kerüljön a bőrbe. Ajánlom sportolóknak, időhiánnyal küzdőknek, kényelmet, egyszerűséget kedvelőknek és mindenkinek akinek fontos az ápolt igényes külső.


A sminktetoválás gyógyulási folyamata


Először a frissen elkészített sminktetoválás színe intenzív, mely a gyógyulás során kb 30%-ot veszt ebből az intenzitásból. 
Közvetlen tetoválás után az adott területen bőrpír és duzzanat észlelhető, mely az érzéstelenítő és maga a mechanikai hatás miatt van. Főként bőrtípusfüggő hogy kinek mennyire és meddig van beduzzadva.


A gyógyulás első fázisában a tetoválás elkezd varasodni,mely során színe sötétebb lesz.Egyénenként változó,de kb 1 hét után a var elkezd lepotyogni, és alatta a tetoválás felületén egy fehér hártyaréteg keletkezik,melytől világosnak és szürkésnek tűnhet.Általában a nagy kontraszt miatt(sötét var darabok,kontra fehér hártyaréteg) úgy látszik mintha a tetoválás helyenként eltűnt volna.


A következő szakaszban,kb a 3.-4.héten pedig "visszajön a színe",ám kisebb pontatlanságok jelentkezhetnek,melynek több oka lehet.Erre szolgál a KORREKCIÓ,amit legkorábban a 6-8 héten végzek.Ennek során formabeli és színbeli változtatás is lehetséges(bizonyos határokon belül).

A tetoválás színe azért nem marad olyan intenzív,mint frissen készített állapotában,mert a gyógyult szín a bőrBEN és nem annak felszínén látható.Korrekciókor azonban mivel mégegy réteg pigment kerül a bőrbe,az intenzívebb hatás is elérhető ha valakinek úgy tetszik jobban.


A korrekció elengedhetetlen!!! 
2 alkalom mindenképp szükséges a tökéletes sminktetoválás érdekében!
Korrekció elmaradásának hiányában nem tudok felelősséget vállalni a sminktetoválás élettartamáért!
Maximum 3 hónapon belül kell hogy ez megtörténjen,hogy a pigmentek még ugyanabba a bőrrétegbe kerüljenek!


A 3 hónapon belüli korrekciót tartalmazza a tetováláskor fizetett összeg!

 A sminktetoválás menete


Összefoglalva röviden:

 - Konzultáció a tetoválás időpontján

-Színkiválasztás 

 - Bőrfelület fertőtlenítése 

 - A kívánt forma berajzolása 

 - A kezelendő felület érzéstelenítése

 - A sminktetoválás elkészítése 

 - Sminktetoválás utáni kezelés 

 - 6-8 hét múlva korrekció

1. Konzultáció

Sminktetoválás előtt minden esetben megkérdezem a vendéget, milyen elképzelései, igényei vannak.Megbeszéljük azt is, milyen formát, színt részesít előnyben. Sokan érkeznek úgy hozzám, hogy az általuk esztétikusnak tartott szemöldökről/szemhéjról-szájról képet hoznak, esetleg a szokásos módon felrajzolják maguknak. Azt azonban fontos tudni, hogy a sminktetoválás akkor adja a legszebb végeredményt, ha az adott terület egyéni tulajdonságai mellett az arc egészéhez és a vendég egyéniséghez is igazítom azt. Ezért a sminktetoválást mindig személyre szabottan készítem. A konzultáció során kikérdezem a vendéget arról is, nincs-e olyan betegsége, amely a sminktetoválást nem tenné lehetővé. 

2. Érzéstelenítés

Számomra kiemelten fontos, hogy  semmilyen kellemetlen érzést ne tapasztalj a sminktetoválás során, ezért kiemelt hangsúlyt helyezek a tökéletesen érzéstelenítés biztosítására. A bőr megtisztítását követően speciális felületi érzéstelenítő készítményt alkalmazok annak érdekében, hogy ne legyen kellemetlenek érezhető, és valóban fájdalommentes legyen. Jelenleg 2-3 féle különböző típusú hatékony, korszerű és biztonságos érzéstelenítő készítményt alkalmazok, amelyek tökéletes érzéketlenséget nyújtanak a teljes munkavégzés alatt. 

3. Előrajzolás

Ezután következik az arc formájához és az adott terület adottságaihoz leginkább illő forma felrajzolása. A maximális precizitás érdekében a forma felrajzolását nem csak szemmértékkel, hanem pontos megtervezéssel készítem el. Fontos, hogy a sminkceruzával felrajzolt forma kb. 10-20 %-ban vastagabbnak tűnik, mint majd az elkészült sminktetoválás. A tetoválást csak abban az esetben kezdem el, ha a felrajzolással én és a vendég is teljes mértékben elégedettek vagyunk. 

4. Színválasztás 

A szín kiválasztásánál mindig figyelembe veszem a vendég egyéniségét, szeme, haja, bőre színét és természetesen igényeit is a színhatással kapcsolatosan, hiszen az igények igen eltérőek ezzel kapcsolatosan.

5. Sminktetoválás

Amennyiben a vendég és én is elégedettek vagyunk mind a szemöldök formájával, mind a színével, elkezdődhet maga a sminktetoválás.

6. Utóápolás

Sminktetoválás után a bőr enyhén kipirosodik, megduzzad, mely természetesen elmúlik. Ezt követően megbeszélem a vendéggel az otthoni utóápolási teendőket.Az utóápolási tanácsok gondos betartása nagymértékben befolyásolhatja a sminktetoválás minőségét.

Vendégeim számára otthoni utóápoló krémet biztosítok!

Ellenjavallatok

-cukorbetegség (nehezen gyógyul)

-lázas állapot

-nyílt seb az érintett területen

-véralvadási zavarok

-sebgyógyulási problémák

-keloidhajlam

-sugárkezelés,kemoterápia alatt(fél évvel később már lehet)

-terhesség,szoptatás( amiatt hogy a megváltozott hormonháztartás befolyásolhatja a szín kialakulását,más árnyalatban gyógyulhat)

-anyajegy, heg az érintett területen

-kötőhártya gyulladás(ha a szemhéj az érintett terület)

-a műszempillát szemhéjtetoválás előtt le kell oldatni! 

-herpesz(ha száj az érintett terület)

-hormonális kezelések


Kiknek ajánlott a szemöldök tetoválás?

- ha kevés a szemöldök szőrzeted

- ha világos a színe

- ha helyenként rika, az évek alatt megritkult vagy elszedték

- ha nincs formája

- ha úgy érzed nem illik az egyéniségedhez

- ha zavar hogy rossz az íve

- ha a szőr teljesen kikopott

- ha unod az állandó ceruzázást és festetést

- ha zsíros a bőröd és a ceruza mindig elmosódik


Kiknek ajánlott a szemhéj tetoválás?

- ha gyakran könnyezik a szemed és ettől folyton elkenődik a sminked

- ha nem tudod szépen kihúzni, vagy a szemüvegtől nem férsz hozzá,nélküle pedig nem látod jól

- ha megereszkedett a szemhéjad és emiatt rögtön elmaszatolódik a tusvonalad

- ha nincs kedved minden reggel sminkelni

- ha nem elég hangsúlyos a szemed


Szinte nincs olyan nő akinek ne állna jól egy visszafogottabb pillatő sürítés vagy akár egy nőiesebb cicás kontúr.


Kiknek ajánlott az ajak tetoválás?

- ha nem tetszik a formája

- ha unod az állandó rúzsozást

- ha nincs színe, fakónak érzed

- ha elmosódott a kontúrja

- ha nem elég telt

- ha nem szimmetrikus