Saját szemöldök tetoválásom gyógyulása

2022.06.25

Már régóta szerettem volna így szemléltetni Nektek a gyógyulási folyamatot.


Január elején frissítettem magamnak a szemöldököm.

Sajnos a frissen készült fotó elmaradt,mert másnap kaptam észbe hogy dejoo lenne megcsinálni ezt a leírást valódi fotókkal is, úgyhogy másnaptól kezdtem csak fotózni.😊


◾1. fotó: 1 nappal tetoválás után

Kicsit még érzékeny volt, minimálisan be volt duzzadva, ezért idegesített hogy túl vastag.🤷🏻‍♀️🙈 Kinek ismerős ez?!😅(hiába tudtam szakmailag hogy mennyit változik és duzzadt még és veszít a vastagságából...)A varosodás rögtön elkezdődött, bár messziről még nem volt látható.


Vendégek közül akik tetoválás előtt nem sminkelték a szemöldöküket, ők általában szintén kicsit idegennek érzik ilyenkor. Szokatlannak, erősnek, vastagnak találják. Felmerülnek az alábbi kérdések is: 

"De ugye ez nem marad ilyen sötét??!", "Ajaj,mit fog szólni a parom?!" 😃

Ezenkívül van a vendégeknek az a része akik azt kívánják "Bárcsak így maradna!","Kár hogy gyógyulás után nem lesz ilyen szép intenzív!"🤷🏻‍♀️😊


◾2.fotó: 2 nappal tetoválás után

Nem volt elég hogy vastagnak éreztem, most még full sötét is lett, nagyszerű...🤦🏻‍♀️De tudtam hogy hamarosan már pont az lesz a bajom hogy túl világos...🙄😂


◾3.fotó: 3 nappal tetoválás után

Most már messzebbről is látható lett hogy varosodik, elkezdett lepotyogni a sötét var.Látható a "probléma" ami miatt sok vendég írni szokott,hogy ahogy leesik,alatta mintha semmi nem lenne.Ez teljesen normális ilyenkor,hisz a színe csak 3-4 hét múlva érik be. ☝️

Tilos a vart piszkálni,letépni és kapargatni! Kitépődhet a pigment a bőrből és foltos lehet a tetoválás!Nem kell megijedni ha az egyik szemöldök hamarabb gyógyul,a másikon pedig még nem mozdult a var.


◾4. fotó: 4 nappal tetoválás után

A var továbbra is potyogott, alatta pedig ebben a csodás vörös színben pompázott..😅(nekem mindig így gyógyul...)


A vendégek nagy része ilyenkor megijed,hogy valamit esetleg ő rontott-e el ,hisz berepedezett a tetoválás és leesik. Nyugii, ez a folyamat része, így normális!


◾5.fotó: 5 nappal tetoválás után

A var szinte teljesen leesett, a sötét színnek hűlt helye volt.Valamennyire a színe is normalizálódott de tudtam még nem az igazi. Olyan opálos-szürkés-barnàsnak mondanám.


◾6.fotó: 2 héttel tetoválás után

Na ez a halálom ez az időszak...😂Látható hogy egy fehér hártyaréteg képződött rajt,ez is a gyógyulási folyamat része. Konkrétan mintha semmi színe nem lenne,a bőröm pedig kopott.Kenegettem még szép vékonyan az utóápoló krémmel.
A bőr regenerációja 28 nap, kb ennyi idő alatt érik be a rendes színe.


◾7.fotó: kb 3,5 héttel tetoválás után

Hálisten itt már egész emberes volt.Visszajött a színe is,nem viszketett,majdnem szuper volt.


◾8. fotó: kb 5 héttel tetoválás után

1-2 hét is mennyit számít a gyógyulás alatt...:) Még erősödött a színe, és így már tényleg barna lett. A pigmentek es a formája is stabilizálódott.
Amikor a képeket egymás alá raktam, igazán akkor láttam én is igazán ezeket a nagy változásokat, élőben annyira nem volt feltűnő egyik sem,csakhát tudjátok... "szakmai ártalom"😊...árgus szemekkel figyeltem mindig minden egyes történést a gyógyulás alatt.


‼️A SMINKTETOVÁLÁSOK GYÓGYULÁSI IDEJE ES MENETE EGYÉNENKÉNT ELTÉRŐ LEHET‼️


Bőrtípusunk,anyagcserénk,vérkeringésünk,betegségeink, bőrápolási rutinunk, szokásaink és a választott technika is mind befolyásolják a lefolyását, gyorsaságát és a sminktetoválás tartósságát is‼️


💡 A frissen készült sminktetoválások mindig karakteresebbek, erősek, és vastagabbak.

 Gyógyulást követően kb 20-30%-ot veszít az intenzitásából,a forma vékonyodik, és megjelenik a porozott hatás.

💡A sminktetoválás színe azért nem marad olyan intenzív mint frissen készített állapotában, mert a gyógyult pigmentek a bőrBEN, és nem annak felszínén látható!


Remélem hasznos volt elolvasni!🥰