Szimmetria a sminktetoválásban

2020.11.28

A képeken a saját arcomon mutatom be milyen lenne ha szimmetrikus lenne az arcom. (DE HÁLISTEN NEM AZ!😂🙏)

 ▫️ 1. kép az eredeti

▫️ 2. ilyen lenne az arcom ha a jobb oldala teljesen ugyanolyan lenne mint bal

▫️3. ilyen lenne az arcom ha a bal oldala teljesen ugyanolyan lenne mint a jobb

"Nem a szimmetria, hanem az adottságokhoz tartozó legtermészetesebb arányos aszimmetria az, amit a legesztétikusabbnak tartunk - amit a szemünk leginkább tetszetősnek talál." Soha nem lesz egy tetoválandó terület két oldala 100%-ig egyforma! Akkor sem, ha mérőeszközökkel vagy tervező sablonokkal tervezgetjük.

(Ezeket az eszközöket én személy szerint főként utóellenőrzésre használom csak a tervezések során és a munka végeztével).

Az asszimetrikusságunk okai:


▪️arcunk, koponyánk csontozata a két oldalon máshogy domborodik

▪️szemöldökeink sosem ugyanott és ugyan olyan növési, szálrendezési irányban nőnek

▪️az egyik szem mindig kicsit lejjebb van mint a másik, ezáltal a szem és a szemöldök közti távolság sem lehet ugyanakkora!!!

▪️ lecsukott szemnél a homlokizmok elernyednek, a szemöldök nyugalmi állapotban laposabb. A szem nyitásával a mimikai izmok az egyik, jó esetben a másik szemöldököt is megrántják, de az biztos, hogy nem egyforma magassàgba (botox esetèn ez mèg szembetűnőbb lehet).

▪️a szemöldök egy mozgó rész az arcon, amelyre az összes hangulat rá van írva. A szomorúság, az öröm, a csodálkozás....ezért a mimikával a kettő külön is "mozgósítható".

"A szemöldökök nem ikrek, csak testvérek! "

Természetesen szemhéj - és ajak tetoválásoknál is igazak ezek a tények‼️


▪️szemhéjak esetében asszimetriát okozhat pl. a két szem különböző állása, elhelyezkedése, a szemhéjakon levő bőr megereszkedése, szarkalábak jelenléte‼️

▪️szájaknál pedig az alap csontozati különbségek mellett a fogak állása(ferdébb fogsor, kiálló fog, fogszabályzó), a mimika, de még az ajkak hidratáltsága is‼️

Sminktetoválásnál törekszem a lehető legoptimálisabb megoldással tökéletesíteni a szimmetriát az adott arcon. Munkáim során a mértani szimmetriát is figyelembe veszem, de az optikai szimmetria az ami igazán lényeges!

☝🏻Minden sminktetoválás szimmetriája változik különböző helyzetekben.

Egy szemhéj tetoválás nem lesz 100%ig egyforma mind lecsukott, mind kinyitott, mind oldalra nézős állapotban...és természetesen úgy sem ha a vendég a halántékáig kinyújtja a bőrét hogy megnézze úgy egyforma-e. Nem, nem lesz az!


Ajak tetoválások esetében is megfigyelhető asszimetria ha nyugalmi állapotban, beszéd közben, nevetés közben , csücsörítve nézzük. A szemöldököd sem fogod egyformának látni minden egyes helyzetben.. szemből, külön - külön oldalról nézve, csukott, nyitott szemnél, beszéd közben, nem beszéd közben,hiszen hol elernyednek az izmok, hol befeszülnek, csontozatunk miatt pedig máshogy fog domborodni az egyes nézetekben!!!

A cél sminktetováláskor nem a tökéletes szimmetria, hanem az arc harmóniájának kialakítása!


🤎🤍🖤🤍🤎